Sandra Sunko…

… glazbeni je pedagog sa bogatim iskustvom podučavanja klavira u glazbenim školama, te vođenja zborova i različitih vokalnih skupina.
Deset godina je radila kao nastavnik klavira i korepetitor u O. G. Š. Franjo S. Vilhar u Livnu,
te u tom razdoblju postigla brojne uspjehe sa učenicima na državnim i drugim natjecanjima, te kao školski korepetitor na natjecanjima puhačkih instrumenata.

 

Zadnjih pet godina Sandra Sunko radi kao nastavnik klavira u O.P.G.Š. Boris Papandopulo u Splitu.
Također je već nekoliko godina stručni glazbeni suradnik za rad s mladima sa posebnim potrebama u udruzi Iskra svijetlosti,
što je iskustvo koje je uveliko doprinijelo razvoju novih pristupa u podučavanju glazbe, koji imaju veliku vrijednost u univerzalnosti i jednostavnosti primjene.

Kontinuirani rad na osmišljavanju novih metoda rezultirao je razvojem jedinstvene metode podučavanja klavira u malim skupinama.
Temeljena na američkom sustavu Hal Leonard Student Piano Librery, te hrvatskoj klavirskoj početnici prof. Minje Kuzmanić,
ova metoda integrira praktične i teorijske elemente glazbe kroz jedinstveni interaktivni pristup, nadahnut principima Waldorfske pedagogije.
Naglasak je na aktiviranju emocionalnog odgovora, te motivacije i vlastitih kreativnih snaga sudionika, te je namijenjena polaznicima svih dobnih skupina i razina sposobnosti.