Project Description

Organizator : Udruga Novem

Ayurveda

Događaj :

Ayurveda je tradicionalna Indijska holistička znanost kojoj je glavni cilj održavanje fizičkog, emocionalnog i duhovnog zdravlja.

Ayurveda zagovara individualni pristup samoiscjeljenju po principu balansiranja dosha, tri tipa osobnosti. Svi smo različiti i svatko od nas drugačije reagira na određenu hranu, vremenske prilike, klimu ili sportske aktivnosti. Sve to Ayurveda uzima u obzir. Ako znamo što nas puni, a što nas prazni, možemo se lakše pobrinuti za svoje fizičke i emocionalne potrebe te živjeti više u ravnoteži duha i tijela.

Dođite se upoznati s osnovama Ayurvede, uz pomoć testa odrediti svoju dominantnu doshu (tip osobnosti), poslušati preporuke o pripremi obroka, korištenju začina te prehrambene savjete za prijelazno razdoblje zima/ proljeće.

Paula je Ayurvedski terapeut, refleksoterapeut i Chi Nei Tsang praktikant masaže abdomena. Edukacije iz terapeutskih masaža usvaja u klinikama u Indiji i na Tajlandu. (Ayurveda Nilayam, Tamil Nadu; Chi Nei Tsang masaža abdomena u Omsala Centru Chiang Mai, Tajland) Refleksoterapiju završava u Instituto de Reflexologia Integrada u Lisabonu. Rad s tijelom za nju je oduvijek bio veliki izazov jer smatra da je tijelo hram kojem se treba pokloniti te ga njegovati na svim razinama. Kroz svoju praksu kombinira različite tehnike u radu s tijelom kao i energetski rad, ovisno o potrebama klijenta. Ayurvedske principe prihvaća kao dio svog životnog stila i rado ih prenosi dalje kroz savjetovanja i terapeutski rad. Također se bavi kreativnim stvaralaštvom te održava radionice iz područja Art terapije.(UlaArt creativity)