Jasmina Žiljak Ilinčić

Jasmina Žiljak Ilinčić-storyteller i dramski pedagog- freelancer, po struci- dipl.učiteljica, s petnaestogodišnjim iskustvom održavanja stručnih i kreativnih radionica i bajkaonica za odrasle, mlade i djecu.

Radila je kao glumica i voditeljica dramskih i glumačkih studija- GKM- Split ; Kazalište PlayDrama Split; Kaštelansko kazalište. Članica je HDDU, HCDO.
Završila je niz stručnih edukacija i kreativnih radionica u zemlji i inozemstvu( glumačkih, dramsko-pedagoških, likovnih, lutkarskih, plesnih, psihodramu, terapeutske bajke, artefiletiku…)

Održala je preko stotinu stručnih i kreativnih radionica za djecu i odrasle ( kazališta, centri za kulturu, knjižnice, udruge, igraonice, bolnice, dom za nezbrinutu djecu…).
Vanjska je suradnica Hrvatskog radija- Radija Split gdje uređuje i vodi emisiju „Škrinjica za sne“, u kojoj adaptira i dramatizira i adaptira bajke iz cijelog svijeta.

S autorskim projketom „Bajkaonico-radionica“ sudjelovala je na Ogulinskom festivalu bajke, na Mediteranskom festivalu knjige- Split, na LegendFestu u Velikom Taboru, u Kaštelanskom kazalištu…
Piše pjesme i priče za djecu.

Od nagrada izdvajamo:

  • Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u kategoriji predstava za djecu i mlade na Festivalu glumca u Vukovaru, 2010.god.
  • Priznanje za uspješan stručni i stvaralački dramski odgojni rad, HCDO, Zagreb,2018.god.