Glazbene radionice za predškolce

Svaka nota svoje mjesto ima

Fantastičan svijet

Fantastičan je dječji svijet,
malo sunce,velik cvijet.
Bujna mašta tu je car
i sve privlači, sve je dar.
Malena se lica smiju,
svojim žarom svakog griju.
Te pupoljke ,nježne ,mile,
čuvaju tu dobre vile.
Svi se grle, svi se vole,
dok anđeli nebom plove.
Radost srca, duše let,
fantastičan je dječji svijet.

~Edukacija treba inspiraciju, ne samo informaciju~

NAŠA INSPIRACIJA

Ono što nas kao voditelje ove radionice pokreće i inspirira je upravo ovaj fantastičan dječji svijet. Tu leži naš polet, naš entuzijazam! Tu želimo doći i otići sretni, trajno se transformirati i transportirati u svijet sadašnjeg trenutka, čistoće, iskrenosti, otvorenosti, bezbrižnosti, svježine i vječne znatiželje…
Jer u svima nama živi dijete.

JEDINSTVENOST PROJEKTA

Multimedijalna knjiga: Glazbena slušanka, bojanka i vježbanka- Svaka nota svoje mjesto ima

Program sadržan u knjizi temelji se na provjerenom, iskustveno realiziranom i autorskom glazbenom sadržaju koji je protkan elementima glazbenih tradicija klasike, jazza i etno glazbe.
Uglazbljene pjesme imaju svoju estetsku vrijednost, tematski su, melodijski, harmonijski te ritamski vrlo zanimljive, raznolike i kontrastne u svom raspoloženju, a istovremeno i vrlo jednostavne.

Osmišljene su s ciljem učenja, pamćenja i prepoznavanja boje, visine i mjesta tonova u C – dur tonalitetu. Sjećanje na početni glazbeni motiv pjesmice, dijete s lakoćom povezuje sa odgovarajućim tonom, primjerice, nota LA- pjesma Lavić lijeni.

Glazbu i njene apstraktne pojmove jasno, zabavno i maštovito približavamo djeci služeći se slikama iz njihova svijeta.
Kroz igru učimo prepoznavati i koristiti –glazbeno crtovlje, violinski ključ, note,pojmove kao što su brzo i sporo, kratko i dugo, visoko i duboko, veselo i tužno, tempo i dinamiku.

Učimo o glazbi kroz crtež, boju, tekst, pjesmu i ples.
Važan dio knjige je vježbanka s radnim listićima koji sadrže zadatke -igre, kroz koje djeca na zabavan način utvrđuju znanje.
Knjiga uključuje dva CD-a, prvi sadrži glazbu s pjevanjem, a drugi instrumentalnu pratnju u izvedbi vrsnih jazz glazbenika.
Poslušaj Lavića Lijenog

PRIDRUŽITE NAM SE SVAKOG UTORKA OD 18:00 DO 19:00

HVALA

KONCEPT SATA