Biogeometrija – Dr. Ibrahim Karim.

Biogeometrija je patentirana znanost o korištenju energetskih principa oblika za kvalitativno uravnoteženje bioloških energetskih sustava i usklađivanje njihovih interakcija s okolinom. Uravnoteživanje aktivnosti svakodnevnog života, postizanje sklada s našim unutarnjim i vanjskim okruženjem, humanizacija moderne tehnologije, integriranje znanosti i duhovnosti djelo je znanosti o BioGeometriji.

BioGeometrija znanost koja se bavi energijom oblika.
Ona koristi oblike, boje, kretanje, orijentaciju i zvuk za stvaranje vibracijske kvalitete koja uravnotežuje energetska polja. BioGeometrijski oblici su dvodimenzionalni ili trodimenzionalni oblici koji su posebno dizajnirani za interakciju sa zemljinim energetskim poljima kako bi proizveli ravnotežne efekte na više razina na biološkim sustavima.

Znanost o BioGeometriji razvio je i patentirao dr. Ibrahim F. Karim, dr. Sc. u Kairu u Egiptu tijekom istraživanja od 1968.

Da bismo razumjeli učinke BioGeometrijskih oblika na ljudski energetski sustav, moramo shvatiti da ljudsko tijelo ima energetsko polje oko sebe, koje ima svoju osovinu sjever-jug.
Kako se krećemo, kut formiran između naše pojedinačne osi i Zemlje neprestano se mijenja, a to zauzvrat ili jača ili slabi naše energetsko polje. Pozitivan raspon je vrlo mali i ranjiv većinu vremena.
Glavni je faktor koji utječe na naše zdravlje i dobrobit. BioGeometrijski izbalansirana energija značajno jača naša energetska polja do te mjere da na nas ne utječu štetno promjene orijentacije. Zapravo se čini da otkazuje očigledne energetske interakcije predviđene trenutačno prihvaćenim fizičkim zakonima.

Utjecaj geometrijskih oblika na ljudske energetske sustave oduvijek je bio prepoznat. Ta svijest je postupno nestajala, a naš “moderni” pristup smatra te drevne oblike simboličkom umjetnošću bez funkcije ili ih pripisuje magijskim praksama. Iako suvremeni razvoj i prakse nisu izravno izvedeni iz drevnog Egipta, vrlo napredna znanja na ovom području vidljiva su kad se analiziralo i koristilo oblike koji su razvili prije nekoliko tisuća godina.
BioGeometrijski oblici interaktivno djeluju sa Zemljinom energijom kako bi stvorili balansirajući učinak na svim energetskim razinama bioloških sustava.

Video o biogeometriji – Na rubu znanosti

BioGeometrija znanost koja se bavi energijom oblika.

Istraživanje oblika tijela dovelo je do otkrića odnosa između funkcije organa, energetskog uzorka i oblika.
Ovi obrasci nazvani „BioSignatures“ svojom rezonancom proizvode ravnotežu energije i imuniteta podržavajući konvencionalnu i alternativnu medicinu.

Samu znanost o biogeometriji utemeljio je Dr. Ibrahim Karim, Arhitekt po struci.
Edukacija
1958: Oxford & Cambridge matriculation, Victoria College, Cairo – 1967: M.A. Architecture, Federal Institute of Technology (ETH), Zurich – 1975: D.Sc. Architecture & Town Planning, Federal Institute of Technology (ETH), Zurich.
Povremeno predaje kao gostujući profesor arhitekture na nekoliko sveučilišta.